Több mint ezer pap nyílt levele a melegházasság ellen Nagy-Britanniában

2013.01.15 09:55

melegházasságA Daily Telegraph című napilapban megjelent és a Christian Today című keresztény lap által is a hét végén ismertetett levélben a papok figyelmeztetik a kormányt, hogy az azonos neműek közötti házasság legalizálásával “súlyosan korlátozná” a keresztényeket hitük szabad gyakorlásában és a hitüket érintő szólásszabadságban.

A papok attól tartanak, hogy visszatér a keresztényüldözés, és szerintük hatástalanok azok a biztosítékok, amelyeket a kormány ad az egyházak és a keresztények védelmére.
“Amennyiben az azonos neműek közötti házasságot törvényesítik, annak számos olyan jogi következménye lesz, amelyek súlyosan korlátozzák a katolikus egyházat abban, hogy az igazságot tanítsa a házasságról iskoláiban, jótékonysági szervezeteiben és istentiszteleti helyein” – állítják a papok.

Vincent Nichols westminsteri érsek, Anglia és Wales Katolikus Püspöki Konferenciájának elnöke már korábban is bírálta a kormány azon tervét, hogy még a 2015-ös parlamenti választások előtt törvényessé teszi az azonos neműek házasságát.
A “Coalition for Marriage” nevű szervezet, amely a hagyományos házasság védelmét tűzte ki célul, kampányt indított, hogy megnyerjen legalább 65 olyan parlamenti képviselőt, aki bizonytalan a kérdésben.

Petíciót is kezdeményeztek, amelyet ez ideig már több mint 600 ezren írtak alá. (hir.ma)
https://www.christiantoday.com/article/priests.outline.gay.marriage.concerns/31437.htm