Obama titokban Jeruzsálem megosztását ígéri

2013.01.30 19:51

Időkjelei: Az Antikrisztus minden jel szerint a béke, a biztonság és a gazdasági stabilitás szárnyain jut hatalomhoz. Sátánhoz hasonlóan, aki a „fény angyalának” adja ki magát, szinte az egész világgal elhiteti, hogy ő a béke embere, egy igazi hős. Dániel próféta ezt írta róla: „[Békével] alattomban jön és hízelkedéssel jut az országhoz.” (Dániel 11:21) Egy nemzetközi egyezményt ír majd alá, amit Dániel „szent szövetségnek” nevez. (Dániel 9:27, 11:22-32)

A Bibliából megtudhatjuk, hogy ez az egyezmény hét évre szól és fontos szerepe lesz az Antikrisztus hatalomra jutásában. Az egyezmény, vagy szövetség, egyben a közel-keleti béke megoldása is lesz (legalábbis egy időre), ami Izrael államának 1948-as megalapítása óta egyetlen politikai vezetőnek sem sikerült.

Forrás: WND.com

Miután újabb négy évre megszerezte az elnöki széket, Barack Obama titokban megígérte a palesztinoknak, hogy nyomást gyakorol Izraelre egy újabb, amolyan földet-a-békéért tárgyalássorozat elindítására, nyilatkozta a palesztin tárgyalófél egyik magas rangú tagja a WND-nek.

A tárgyalófél elmondása szerint az Obama kormány azt ígérte a palesztinoknak, hogy az elnök újraindítja a tárgyalásokat, amelyek célja a palesztin állam 1967-es határok szerinti megalakítása, tehát Ciszjordánián, a Gáza övezeten és elvileg kelet Jeruzsálemen belül.

Jeruzsálem megosztásáról a tárgyalófél annyit tud, hogy Barack Obama ismét elő akarja venni a „Clinton paraméterként” ismert feltételeket.

A 2000-ben tartott Camp David-i tárgyalások során Bill Clinton által támogatott képlet szerint Jeruzsálem zsidó lakta területei továbbra is izraeli kézben maradnának, míg a főleg arabok lakta negyedeket a palesztinok kapnák meg.

A WND korábban arról számolt be, hogy egyes hírek szerint a palesztinok illegális építkezéseket folytatnak Jeruzsálem zsidó tulajdonban lévő területein, hogy azokat arab lakta övezetté nyilváníthassák.

Nem ez az első alkalom, hogy a tárgyalások folytatásáról érkeznek hírek.

A novemberi amerikai elnökválasztások előtt a Palesztin Felszabadítási Szervezet tárgyalóbizottságának egyik rangidős tagja azt állította, hogy, amennyiben Barack Obama megnyeri a választásokat, második elnöki ciklusa során támadni fogja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, amiért megakadályozza a közel-keleti béketárgyalások sikeres lezárását.

 

A tárgyalófél szerint Obama azt ígérte a palesztinoknak, hogy kampányt indít az ENSZ-ben az ENSZ Biztonsági Tanácsának 242. számú, a Palesztin állam 1967-es határok szerinti létrehozásáról szóló határozatának megújítása érdekében.

Közölte továbbá, hogy Obama elnök ígéretet tett a Palesztin Felszabadítási Szervezetnek, hogy a Palesztin állam kérdése második elnöki ciklusának prioritást élvező eleme lesz.

„Közölték velünk, hogy a Palesztin állam megalapítására vonatkozó tárgyalások elindítása Obama elnök fontos célkitűzése,” mondta a tárgyalófél. „Netanjahu miniszterelnököt fogják felelőssé tenni a béketárgyalások meghiúsulásáért.”