Földrengéssorozat Nicaraguában és Mexikóban

2013.06.16 11:11

Földrengéssorozat rázta meg szombaton, majd vasárnap kora reggel Nicaragua és Mexikó nyugati részét. Egy áldozat van, ezen kívül épületkárok és akadozó áramszolgáltatás a következmények.


A legerősebb rengést még szombaton mérték Nicaraguában, ahol a földmozgás erőssége a Richter-skála szerint 6,5 fokos volt. Néhány órával később Mexikóban a Richter-skála szerint 6-os erősségű földlökést mértek. Közel tucatnyi utórezgés követte a földmozgásokat, ezek legerősebbike a Richter-skála szerint 5,3 fokos volt. Nicaraguában épületekben keletkeztek kisebb károk, egy 81 éves áldozat feltehetően szívinfarktusban hunyt el. Mexikóvárosban a földrengés kárt tett az áramszolgáltató hálózatokban.

Az amerikai földrengésjelző szolgálat szerint vasárnap hajnalban a Richter-skála szerint 5,8 fokos erősségű földrengés volt Mexikóban. A földmozgás epicentruma a fővárostól 122 kilométerre délre, 54 kilométer mélységben volt. Miguel Angel Mancera, Mexikóváros polgármestere a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy nincsenek anyagi károkról szóló jelentések, ám az áramszolgáltatás a főváros egy részén megszűnt.

hvg.hu / MTI