A készpénzhiánnyal küzdő Vöröskereszt erőszakos tüntetéseket jósol Európában

2013.01.07 21:42

A szemünk előtt kialakuló káosz lehetővé tesz számos átmeneti intézkedést, hiszen az emberek kétségbeesésükben bármit hajlandóak elfogadni. Ez még csupán az igazi bajok előfutára.

Egyre közelebb vagyunk a teljes összeomláshoz, ami olyan elkeseredettséget eredményez majd, hogy a világ egy megváltóért kiált. Erre készítik elő a terepet, hogy a káoszból felemelkedhessen a világkormány és majdani vezetője, az Antikrisztus. (Joseph Candel)

Forrás: Infowars.com

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága múlthét kedden arról számolt be, hogy a konfliktushelyzetek kezelésében tapasztalt munkatársai mostantól Európára fognak koncentrálni. „Fel kell készülnünk az erőszak itteni terjedésére,” nyilatkozta Yves Daccord, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) vezérigazgatója a dán Poklitiken napilapnak.

„Most először látunk ekkora és egyre növekvő nyomást az európai lakosságon, ahol egyre több ember válik igazán szegénnyé. Másodsorban pedig az európai országok kevesebb pénzt szánnak szociális támogatásra a gazdasági válság miatt,” mondta Daccord. „Ez új, korábban nem tapasztalt kihívásokat teremt a Vöröskereszt számára.”

Spanyolországban a Vöröskereszt jelenleg 300.000 „rendkívül sebezhető helyzetben lévő” embernek segít, akik nem tudnak gondoskodni magukról, és további millióknak adnak támogatást, akiknek nem telik alapvető szükségleteikre. Eközben a szervezet görögországi ága a csőd szélén áll.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése szerint jelenleg csaknem 120 millió európai számít szegénynek, ami azt jelenti, hogy a keresetek mediánértékének 60 százalékánál alacsonyabb a jövedelmük.

 

Az Európai Bizottság 18,6 milliárd eurót irányzott elő a szegénységi alap számára. „Új mechanizmusokra van szükség, ha segíteni akarunk a szegényeknek, akik közül sokan igazi szociális vészhelyzetben vannak,” mondta Jonathan Todd, az EU szociális ügyek biztosa.

Yves Daccord azt mondta, hogy dél Európában könnyen az arab tavaszhoz hasonló erőszakhullám, illetve zavargások indulhatnak el. Az Europa Online szerint az emelkedő élelmiszerárak, a kormányokkal szembeni bizalmatlanság és a nagyobb politikai szabadság utáni igény lehetnek a fő indítékai az esetleges újabb zavargásoknak.

Novemberben a megszorítások elleni sztrájkok több erőszakos összetűzéshez vezettek a rendőrök és a tüntetők között Spanyolországban. Rómában a diákok a rendőrökre támadtak, Belgiumban pedig a nemzetközi vonatok közlekedésében állt be fennakadás a zavargások miatt. Az Európai Akció és Szolidaritás Napján a görög, olasz és francia munkások a tömeges elbocsátások és az elhúzódó európai pénzügyi válság miatt tüntettek.

Sokszor úgy tűnik, hogy már szinte semminek nincs értelme a világban. Egyre több az erőszak, a gonoszság, hiányzik a szeretet és a megértés. Bár a jelen és az előttünk álló évek nehéznek tűnnek, erőt meríthetünk abból, hogy még emberi mértékkel mérve sem tartanak majd sokáig. (Jelenések 12:12, 17:10)

A jövő pedig olyan fényes, mint Isten ígéretei! Isten azt ígérte, hogy „ha Rá támaszkodunk, megőriz teljes békében” (Ézsaiás 26:3) és a nehéz időkben is mellettünk marad.

Az első és legfontosabb lépés a világ helyreállításában, ha saját házunk táján, a saját szívünkben teszünk rendet. Hiába kerül egy remek tengernagy egy flotta élére és hiába készít tökéletes haditervet, ha a flotta hajói kormányozhatatlanok és bármikor elsüllyedhetnek.

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél nekilátni ennek a fontos feladatnak, és szeretnéd megismerni a Jézus által kínált megoldást, vagy egyszerűen nem tudod, kinek higgyél, most azonnal megismerkedhetsz Vele és megtudhatod az igazságot. Egyszerűen mondd el ezt a rövid imát vagy valami hasonlót, saját szavaiddal:

„Jézus, szeretnélek megismerni. Kérlek, gyere a szívembe és add nekem az örök élet ajándékát. Bocsásd meg a hibáimat, bűneimet és segíts, hogy rajtad keresztül megtaláljam az utam és a válaszokat kérdéseimre. Ámen.”  (időkjelei.hu)